Hyvää maanantaita kaikille.

Viime viikko meni hujauksessa, kun aurinko möllötti pilvettömältä taivaalta täällä ihan eiliseen iltapäivään asti.
Yht´äkkiä eilenä vaan pimeni ja alkoi se jyrinä. Muutaman jyrinän piti ennen kuin koko tienoo salaman iskusta valkeni ja samantein niin kova pauke, että talo tärähti.
Siinä vaiheessa lapset pelästyi ja poika alkoi huutamaan kuin viimeistä päivää. Tytölle vaan tuumasin, että nyt iski salama johonkin lähelle, kun sähkötkin pätkäsi.
Ei siitä kauaa mennyt kun likka huusi makuuhuoneesta että pellon takana metsästä tulee savua.

 

Soitin hätäkeskukseen, jossa sanottiin, että ilmoitus on jo tehty ja yksikkö on tulossa ja paikalle. Tuon kuvan nappasin ihan talon vierestä, että ei siinä kovin paljoa väliä ole. Pelto oli rutikuiva (alkoi vettä tulemaan vasta parin tunnin päästä)  ja just viikolla niitetty kuivumaan. Jos se olisi lähtenyt leviämään, olisi ollut aikamoista kulotusta tänne asti! :(

Nopeasti palokunta tuli paikalle, paloasema 15km päässä ja vpk vajaan 10km päässä.
Ja just edellisen tuulen aikana oli tuolla taaempana tuuli kaatanut puun jotenkin johonkin (minä kun en näistä ymmärrä) ja sytyttänyt metsää palamaan.
No mutta onneksi saivat nopiaan sammumaan, on täällä päijät-hämeessä ollut eilisen aikana parisen kymmentä metsä- ja maastopaloa ja tuhoa tullut muutenkin :(

Sitten iloisempiin asioihin, pääsin sinne kouluun. Elikkäs aloitan elokuussa kuljetusalan koulutuksen/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja =) =) =) =) =) 
Pojalle just hain sähköisesti päivähoitopaikkaa, tyttö onneksi jo niin iso ja omatoiminen, että selviää pari tuntia oman koulunsa jälkeen yksin kotona.
Koulutus kestää tosissaan sen 7kk, jonka jälkeen suoritan sitten tutkinnon ja saan ammatin, mutta se vasta sitten ensi keväänä.

Loppuun kuva poitsusta, käsitöitä ja sisustusta ei ole nyt ollut, olen taas vaihteeksi alkanut lukemaan kirjoja. Vuorossa on Anni Polvan Tiina-sarja ihan alusta loppuun, yksi kirja puuttu. Sitten ajattelin aloittaa muut Anni Polvan kirjat ja Aino Räsäsetkin odottaa tuolla. Oikein hömppää, mut minä tykkään =) 

Mukavaa sateista maantaita ja alkavaa viikkoa =)