Pihaa olen yrittänyt ahkerasti laittaa kuntoon, vaikkakin pelottaa jo ajatus katto-, ikkuna-, ulkopintaremontista... ajatuksissa kummittelee kaivinkoneet, traktorit, nostimet ja muut härpäkkeet, jotka tuhoaa mun tekemät kukkapenkit, turmelee nurmen ja aiheuttaa hiekka kohtiin renkaan painaumia.

Siitä on tämä kesä tehty.

Tämä talohan on rakennettu 1952 ja asukkaita 90-luvun loppupuolelle ollut vain vuokraisännän isovanhemmat. 90-luvun jälkeen ollut lyhyitä aikoja vuokralla, meillä kohta 5v.
Pihaa näköjään kukaan ei ole halunnut laittaa mitenkään. Pelkkä nurmi ollut, ei mitään kukkapenkkejä, ei niin mitään.

Itse katselin vähän pari ensimmäistä vuotta, että olisiko vanhan emännän jäljiltä jäänyt jotain, löysin rikkaruohojen seasta muutaman kurjenmiekan jota olen siitä lähtien yrittänyt hoitaa. Olen saanut jo kahdesta alusta kertaantumaan sen 8 osaan ja siirsin paremmalle paikalle, nyt alkaa näyttämään hyvltä.

Vielä kun tämän kesän jaksan vain suunnitella että mitä minnekin niin ensi kesänä saan jo sitten alkaa totoeuttamaan itseäni =)

Mutta oli jo pakko vähän tuohon kalliolle jotain laittaa, kaipaa kukkasia ja pikkuhiljaa kun niitä lisäilee niin oppii sitten mikä menestyy missäkin =)

Tuossa padan juuressa oli vain rikkakasvia ja heinää, joten siitä kaikki pois, katekangasta alle, hiekkaa väliin ja multa päälle. Siihen sitten "yritän" saada kasvamaan ristikkiä. Lilaa nättiä maanpeittokasvia (näin luki pussissa ;D )

Tuossa alempana oli vain nurmikkoa, sen kaivoin rikkaruohoineen pois ja samat setit kangas, hiekka ja multa. Siihen mietin vielä, jotain perennaa tahtoisin.
Onneksi netissä on vaikka kuinka paljon tietoa asiasta ja ainahan voi tuohon parin km päähän vuokraisännän äidille mennä ja kysyä neuvoa. Teräsrouva kyllä neuvoo ihan mielellään <3

(tuo reunus on muuten tehty vanhoista kattotiilistä) 

 

 

 

Tänään luvattu hellettä.
Tässä ensin aamulla mummolle laskuje maksuun ja viikkosiivoukseen, sitten lahden kuukausimarkkinoiden kautta kotio ja pihalla oloa.
Meillä otetaan kaikki irti lämpimistä ilmoista =) 

Mukavaa keskiviikkoa ja kesäkuun ensimmäistä päivää =)